Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor Nederlands AI-platform Orq.ai

Orq.ai uit Amsterdam bouwt een Mollie-achtig systeem, maar dan vereenvoudigt het werken met AI’s en niet met geldstromen. De start-up haalde in de pre-seedronde 2,3 miljoen euro op.

Gisteren maakten ondernemers Anthony Diaz en Sohrab Hosseini bekend de pre-seedronde met nog eens anderhalf miljoen euro uit te breiden. Nieuwe geldschieters zijn XO Ventures, van Bart Malenstein en Marc van Meerwijk, en xdeck ventures uit Duitsland. Curiosity VC en Spacetime (Adriaan Mol) storten nog een keer bij.

Investeerders staan in de rij om in te stappen op de AI-golf, zo blijkt. Hosseini vertelt tegen Emerce dat hij selectief te werk is gegaan en juist voor deze partijen koos vanwege hun strategische bijdragen.

“We hebben een middenlaag gebouwd waar teams van het grotere MKB en enterprises hun nieuwe producten kunnen testen, bouwen en vanuit experimenten naar productie kunnen brengen. Wij ondersteunen 75 AI-modellen en acht leveranciers. Wie ons platform gebruikt hoeft geen rekening te houden met deze spaghetti. Ze kunnen zich op hun app richten. Wij verzorgen het moeilijke werk achter de schermen.”

Orq.ai ging eind vorig jaar live en wist in korte tijd twee enterpriseklanten aan zich te binden. Namen noemt de ondernemer niet.

“Je hebt te maken met bedrijven die een of twee AI-projecten in huis hebben proberen te doen. Zij herkennen de pijnpunten die wij proberen op te lossen. We zitten typisch aan tafel met directies, heads of product en heads of AI. Die weten wat generatieve AI, want daar hebben we het over, gaat betekenen.”

“Visionaire leiders die de cloud- en datatransitie hebben meegemaakt snappen wat voor transformaties op het vlak van talent, process en technologie nodig is om van AI een succes te maken.”

Orq.ai richt zich van meet af aan op een internationale markt. Het werkt met bedrijven, strategie- en implementatiepartners. Zij doen het voorwerk, bepalen of en welke rol AI’s voor hen gaan spelen. De Rotterdammer en zijn team leveren de tooling. “We faciliteren end-to-end de workflow.”

De meeste bedrijven richten zich nu op OpenAI en Azure, maar de ondernemers zien de vraag naar LlAMA 2, Mistral en Claude 3 opkomen.

In de eerste pre-seedronde, waarin acht ton werd opgehaald, deden Golden Egg Check Capital en verscheidene angels mee. Onder hen: Arjé Cahn (Bloomreach) en Koen Köppen (Mollie, Klarna).

Met het groeigeld wil Orq uitzoeken hoe het het best zijn dienst op de markt kan brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond