Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor Relay42

Investeringsmaatschappij Holland Venture en een voormalig topmanager van Booking.com investeren enkele miljoenen euro’s in marketingtechnologiebedrijf Relay42.

Over de omvang van de investering doen de partijen geen uitspraak, wel over het doel waarvoor het nieuwe kapitaal wordt aangetrokken. Groei in Engeland.

Onlangs opende Relay42 een kantoor in Londen. Daar zit nu twee man, maar dat moeten er aanzienlijk meer worden. De woordvoerster: “Dat worden mensen die zowel marketing als technologie heel goed snappen en bij voorkeur een achtergrond in datawetenschappen hebben. Mensen met dat soort kwalificaties is dun gezaaid.”

Daarnaast zal het geld worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Naar eigen zeggen is Relay42 met zijn datamanagementplatform marktleider in Nederland. Zonder ooit serieus in marketing te hebben moeten investeren. Op de Engelse markt, waar zowel Europese als Amerikaanse partijen concurreren, is het noodzakelijk om zichtbaarheid te kopen.

Alhoewel Engeland als enige land op de kaart staat voor 2016 sluiten oprichters Tomas Salfischberger en Koen Bos niet uit dat ze reactief, met klanten meetrekkend, de tenen in het water steken op andere markten.

Afgelopen oktober werd concurrent Flxone overgenomen door Teradata om onder de vleugels van een internationale speler versneld te kunnen groeien. Salfischberger en Bos zeggen kiezen bewust niet voor die route en willen het bedrijf in deze fase zelf uitbouwen. Dat doen ze met een degelijke groep betrokken souffleurs en een raad van commissarissen: Marc Duijndam, Maurice Pothof en Niels van Aalten van Holland Venture.

Deel dit bericht

7 Reacties

Rodger

Mooi nieuws. Succes mannen!

Marcel Vogels

Lekker bezig mannen! Op naar wereldwijd succes.

Tomas Salfischberger

Bedankt voor de felicitaties!

Jasper Dijkstra

Serieuze mijlpaal heren. Gefeliciteerd!

Lauryan

Top nieuws en een mooie stap naar world domination! Succes jongens!

piet

Top werk heren! Dit gaat nog veel groter worden!!!

Gijs

knap werk: gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond