Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor startup vanuit Philips

Shapeways heeft 5 miljoen dollar aan investering binnengehaald van Union Square Ventures en Index Ventures.

Hiermee wordt Shapeways een onafhankelijk, zelfstandig bedrijf met Philips, Union Square en Index Ventures als aandeelhouders.

Shapeways, een online gemeenschap voor 3D-ontwerpers, kunnen mensen met behulp van 3D-printtechniek, een eigen product ontwerpen. De producten lopen uiteen van manchetknopen tot decoratie. Andere bedrijven die met een dergelijke printtechniek werken, richten zich vooral op de zakelijke markt waarbij snel een prototype moet worden gemaakt. Shapeways probeert 3D-printen naar een bredere consumentengroep te brengen. Hiermee kan de consument een uniek product maken, en het massaproduct overslaan.

Met het investeringsgeld wil Shapeways onder meer het team uitbreiden, nieuwe diensten toevoegen en een nieuwe kantoor in de Verenigde Staten openen.

Na het ontstaan van Shapeways in een incubatoromgeving van Philips, ruim drie jaar geleden, gaat het bedrijf nu verder als zelfstandige spin-off van Philips. Later werd een marktplaats met co-creatiemogelijkheden toegevoegd, waar gebruikers hun eigen ontwerpen kunnen verkopen aan mensen die er een product van willen laten maken met behulp van de 3D-printtechniek. Maandelijks komen er meer dan 10.000 ideeën voor nieuwe producten uit de community.

Op Shapeways kan de gebruiker een design pakken en dat aanpassen qua vorm in een gebruiksvriendelijk programma. Zo is er het voorbeeld van een lamp die met een persoonlijke tekst kan worden aangepast.

In de community van Shapeways kunnen 3D-ontwerpers zelf een design uploaden. Zij beslissen of andere leden die ontwerpen gratis kunnen downloaden of dat ze eerst contact op moeten nemen met de ontwerper.

Omdat een groot deel van de doelgroep en de community zich in de Verenigde Staten begint, wil het bedrijf nu uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Shapeways is in de categorie ‘Best Web Concept’ een van de genomineerden voor de Innovation Awards van Accenture.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond