Deel dit artikel
-

Miljoeneninvesteringen in bedrijven met Facebook-specialisatie

Verscheidene internationale marketingbedrijven met Facebook- en Twitter-specialisatie hebben afgelopen weken miljoenen aan investeringen verworven.

Vitrue uit Amerika rondde vorige week een financieringsronde af die 17 miljoen dollar opleverde. Buddy Media, dat eerder al geld voor aandelen ruilde met reclamegigant WPP, haalde met de derde investeringsronde 23 miljoen dollar uit de markt.

Het New Yorkse Buddy Media is ambitieus en gebruikt het groeigeld om zijn personeelsbestand te verdrievoudigen tot 300 medewerkers. Daarnaast wordt er geld gestoken in techniek. Immers, bedrijven als Vitrue en Buddy Media bieden online dashboards voor beheer en analyse van grote Twitter- en Facebook-campagnes via Fan-pagina’s.

Vitrue claimt dat het voor zijn klanten contact legde met 460 miljoen internetgebruikers via de 2.500 beheerde Twitter- en Facebook-accounts.

De bedrijven bedienen klanten als Mattel, American Epxress, Samsung, P&G en Kellogg’s.

In Engeland was het Techlightenment dat onlangs in handen kwam van Experian, dat onlangs ook Hitwise overnam. Voor een onbekend bedrag nam Experian een meerderheidsbelang in Techlightenment. De bedrijf dat in 2010 een omzet van 25 miljoen pond draaide, wordt onderdeel van de Marketing Services Group.

Facebook zou binnen afzienbare tijd een verkoopkantoor in Nederland willen openen. De details daar omtrent blijven vooralsnog spaarzaam. Belangstellende adverteerders kunnen reeds via de self service-module reclameacties op Facebook houden.

Foto: smemon (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond