Deel dit artikel
-

Minder investeringen in startups en scaleups

De tijd van toenemende investeringen in Nederlandse ondernemingen is voorbij. Nederlandse startups en scaleups hebben in het afgelopen kwartaal ongeveer 1,27 euro miljard aan durfkapitaal opgehaald. Dat is minder dan de helft van het kapitaal voor Nederlandse ondernemingen in de eerste helft van 2021, toen de scene een recordbrekend eigen vermogen van 2,48 miljard ophaalde.

Dat blijkt uit EBITWISE’s Dutch Venture Capital Quarterly, een driemaandelijkse analyse van alle gepubliceerde investeringsrondes van startups en scaleups uit Nederland. Onze open-source resultaten laten zien dat inderdaad, zoals de

Vooral het aantal Series A naar F deals is afgenomen. Dankzij een grote investeringsronde van 420 miljoen van Perpetual Next heeft onze Nederlandse venture scene het afgelopen kwartaal toch de grens van 1 miljard overschreden. Andere substantiële investeringen werden opgehaald door Backbase, Pyramid Analytics, In3, Smart Photonics en TestGorilla. Zie het onderstaande overzicht voor het volledige beeld.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost Hoogstrate - E-commercemanagers.com

Redactie… misschien lees ik niet goed maar even beide quotes uit jullie eigen content:
20 juli: Nederlandse ondernemingen is voorbij. Nederlandse startups en scaleups hebben in het afgelopen kwartaal [JH: dat is Q2???] ongeveer 1,27 euro miljard aan durfkapitaal opgehaald. Dat is minder dan de helft van het kapitaal voor Nederlandse ondernemingen in de eerste helft van 2021 [JH: dat is Q1 en Q2???], toen de scene een recordbrekend eigen vermogen van 2,48 miljard ophaalde.

En dan dit:

31 mei: Nederlandse startups en scale-ups hebben in het eerste kwartaal van 2022 811 miljoen euro aan durfkapitaal opgehaald, dat is ruim 60 miljoen meer dan het eerste kwartaal van 2021.

Concrete vraag: hoeveel was de % daling nou in Q2? Ongeveer 50% of nog veel minder?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond