Deel dit artikel
-

Minder omzet voor onlinebroker BinckBank

Onlinebroker BinckBank heeft in het derde kwartaal de omzet zien dalen van 47,1 miljoen euro vorig jaar naar 37,2 miljoen euro dit jaar, zoals analisten ook min of meer hadden verwacht. Het nettoresultaat daalde van 10,8 naar 4,4 miljoen euro, maar dat is beter dan de voorspellingen.

De omzetdaling was echter hoger dan verwacht. Binckbank noemt (pdf) het matige beurssentiment als oorzaak, maar ook de toegenomen marketingactiviteiten en een financiële transactietaks in Frankrijk. De ROI viel in het derde kwartaal zestien procent lager uit door hogere kosten in de kapitaalmarkten.

Het bedrijf heeft in binnen- en buitenland ruim zeshonderdduizend klanten, waarvan er circa vierhonderdduizend handelen in aandelen. Er werden 1,8 miljoen transacties uitgevoerd. In Nederland heeft Binck nu 276.415 beleggingsrekeningen uitstaan, zes procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Buiten Nederland is het aantal gebruikers overigens zeer bescheiden. De Italiaanse operatie, gestart in september, heeft niet meer dan 630 gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond