Deel dit artikel
-

Minder smartphones verkocht in vierde kwartaal

De iets teruglopende iPhone-verkopen zijn onderdeel van een bredere trend, zegt marktonderzoeker IDC. Wereldwijd namen de verkopen in het vierde kwartaal af.

Apple verscheepte in het kwartaal 1 miljoen exemplaren minder dan een jaar terug. iPhone 8 (Plus) en iPhone X hebben goed verkocht, maar records zijn niet gebroken.

Smartphonefabrikanten verscheepten 430,7 miljoen smartphones, 6,3 miljoen procent minder dan een jaar geleden. Van de top vijf fabrikanten wist alleen Xiaomi meer exemplaren te verschepen dan vorig jaar.

Verschepen wil zeggen dat fabrikanten smartphones aan de detailhandel leveren. Het zegt niet iets over de daadwerkelijke verkoop, maar is wel een indicatie.

Het marktaandeel van Samsung nam iets toe en het bedrijf zou 3,4 miljoen minder smartphones hebben verscheept. Dat bleek ook al uit de kwartaalcijfers. De Zuid-Koreaanse gigant moest toegeven dat de smartphoneverkopen waren tegengevallen.

De Chinese fabrikanten blijven de markt domineren, waarbij Huawei (de op twee na grootste fabrikant) marktaandeel moest inleveren. Het Samsung-Apple-duopolie staat al geruime tijd onder druk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond