Deel dit artikel
-

Minister wil ander beleid consumptieve leningen

Minister Hoekstra (financiën) wil dat de internetbranche voorzichtiger wordt met het verstrekken van leningen bij aankopen. Geld lenen voor consumptieve uitgaven zoals voor een tv, laptop of wasmachine is geen vanzelfsprekendheid.

Een jaar geleden bleek uit een rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat veel consumenten moeite hebben om hun lening bij webwinkels af te lossen.

Volgens de AFM staat er voor 1,2 miljard euro aan ‘verzendhuiskredieten’ bij het BKR geregistreerd, wat nog bescheiden is vergeleken met bijvoorbeeld persoonlijke leningen.

Verzendhuizen rekenen niet alleen stevige rentepercentages, ze bieden ook geen mogelijkheid tot gespreide terugbetaling. Een derde van de klanten met een lening bij een webwinkel kampt met een betalingsachterstand.

De minister heeft laten weten zelf met maatregelen te komen als de branche de consument niet beter waarschuwt voor de risico’s.

Overigens heeft Thuiswinkel.org al toegezegd dezelfde voorwaarden te gaan hanteren als banken en financieringsmaatschappijen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond