Deel dit artikel
-

Minister Kaag opent eerste digitale handelsmissie naar Verenigde Staten

Minister Kaag (Buitenlandse Handel) geeft vandaag de aftrap van de eerste Nederlandse digitale handelsmissie. Die missie brengt op digitale wijze bedrijven op het gebied van slim en elektrisch vervoer in contact met potentiële partners aan de Amerikaanse Westkust.

Kaag opent de missie in een online bijeenkomst met deelnemende bedrijven en de plaatsvervangend gouverneur van Californië, Eleni Kounalakis.

Meer dan dertig bedrijven en organisaties hebben zich inmiddels ingeschreven voor de missie die zich richt op de toekomst van mobiliteit en elektrisch vervoer. De digitale missie vervangt een geplande missie naar een grote mobiliteitsconferentie in Portland, die vanwege de coronacrisis op digitale wijze wordt voortgezet.

De digitale missie, die plaatsvindt van 15 tot 19 juni, bestaat uit dagelijkse online groepsbijeenkomsten, een serie thematische webinars met Nederlandse en Amerikaanse experts en op maat gesneden matchmaking en netwerksessies met potentiële Amerikaanse zakenpartners.

De digitale missie wordt georganiseerd door het consulaat-generaal in San Francisco, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de ambassade in Washington. Ook verschillende Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zijn betrokken. De missie sluit aan bij het online programma van Forth, de Amerikaanse koepelorganisatie voor de promotie van elektrisch, slim en deelvervoer.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond