Deel dit artikel
-

Minister onderzoekt verbod speculeren op Bitcoin

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) wil de mogelijkheden bekijken van een verbod op het speculeren op koersstijgingen en -dalingen van de Bitcoin. Dat heeft hij de Kamer laten weten.

Het gaat daarbij om van Bitcoin afgeleide producten als binaire opties en bitcoinfutures, en niet om de handel in cryptomunten.

Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft enkele weken terug opgeroepen om riskante beleggingen online aan banden te leggen.

Het verbieden van cryptomunten is moeilijk, omdat het geen beleggingsproducten zijn, maar derivaten zouden wel verboden kunnen worden.

De bewindsman hoopt de Kamer binnen enkele weken te kunnen informeren, maar benadrukt dat het een en ander eerst goed uitgezocht moet worden.

Deel dit bericht

8 Reacties

Bram

Goed nieuws! Ik hoop dat we vanuit de overheid zoveel mogelijk restricties kunnen uitvoeren op deze plaagzieke en overgewaardeerde digitale munt.

Haas

Haha, die Bram. Als je je verdiept in de tech en wat men hier probeert te ontwikkelen ga je beter begrijpen waarom dit nu zo achterlijk opblaast. Mis de boot niet mensen. Bitcoin komt terug naar 8k u$ en daarna is het de rest van 2018 feest met een prijs per BTC die piekt tussen de 50 en 100k. In 2019 een wat langduriger downtrend.

Erwin Boogert

Haas, verklaar je nader?

Haas

Kijk hier maar naar Erwin. Wel even op log scale zetten.
https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Bram

Waarschijnlijk zit Haas diep in de crypto valuta, en heeft hij aardig wat klappen opgelopen de afgelopen periode. Als laatste strohalm probeert Haas de menigte nog enthousiast te krijgen, zodat hij toch nog een deel van zijn spaargeld terugkrijgt. Trap er niet in mensen!

Haas

🙂 Nee Bram, ik heb verkocht en ga rond de 8k weer vol terug. Bijna een verdubbeling van mijn aanvankelijke positie. Paar dagen nog 🙂

Jan

Het is een goede zaak dat de speculatieve producten eromheen. Onnodig ingewikkeld gemaakt door de banken met als enige doel om mensen geld af te troggelen nu aan banden worden gelegd.
Hiermee kun je grote verliezen maken die je nooit meer terug kunt verdienen.
Dit geld vooral voor de producten met Hefboom functie.
Het zijn juist deze producten die de markt verzieken en veel onschuldige slachtoffers maken.

En zelfs als je winst maakt met deze producten gaat de helft van je winst op aan premie’s naar deze ziekelijke bankinstellingen.

@Bras lees eerst het artikel en verdiep je in de materie voor je iets roept.

Blockchain Goeroe

Lieve overheid,

verbied liever uw Holland Casino, waar u zwart geld legaal wit wast. U maakt er zelfs reclame voor op tv en radio.

verbied liever uw staatsloterijen

jaag liever op LIBOR fraudeurs, uw systeembankiers die het volk gijzelt met derivaten en waarom loopt de DSB man nog vrij rond? En waarom werkte uw ex-minister van financiën voor deze fraudeur om vervolgens ABN bank strop aan het volk te geven.

Maar nee, u beschimmelt liever Blockchain en Bitcoin. Deze innovatie kan Nederland een superpositie opleveren, maar u zet ons land liever op een dwaalspoor.

Ik maak me hier niet druk om, ga maar rustig door met uw rookgordijnen.
Ik red me wel, maar let wel. De tijd van geschiedvervalsing is voorbij. Het internet is primitief, Blockchain (Bitcoin) verpulverd alle voorgaande innovaties. Elk nanometer, alles wat uniek is, ook uw DNA zal Blockchain gerelateerd worden.

Hier een voorbeeld, een tipje van de toekomst.
https://www.youtube.com/watch?v=tBvd7OSDGgQ&t=203s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond