Deel dit artikel
-

Minister Schultz opent lab voor automatisch rijden

Morgen opent minister Schultz van Haegen het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit researchlab biedt volop ruimte aan experimenten met automatisch rijden.

De verwachtingen over geautomatiseerd rijden zijn hoog. De technologie is er voor 95 procent klaar voor, maar in die laatste 5 procent en vooral in de toepassing van de technologie, liggen nog grote uitdagingen. Dat zegt prof. Bart van Arem, mede-initiatiefnemer van het RADD.

Het RADD biedt aan kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid de faciliteiten om producten, concepten of modellen te toetsen en verkeer waar te nemen in verschillende omgevingen, variërend van een gesloten omgeving (afgesloten testterrein, traject), een semi-gesloten omgeving (terrein met gereguleerde toegang) tot testen op de openbare wegen en rond en op de campus.

Eenmaal deze testfases ontgroeid, kan de stap gemaakt worden naar een van de ‘fieldlabs’ in de regio Zuid Holland, waar de verschillende systemen over een langere periode worden gemonitord en onderzocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond