Deel dit artikel
-

‘Misleidende cadeaus bij energiecontracten’

Energieleveranciers verleiden consumenten met aantrekkelijke cadeaus om over te stappen. Veel consumenten happen toe als deze smakelijke worst voorgehouden wordt in de vorm van een gratis tablet, een Dyson stofzuiger of een Playstation. De Vastelastenbond spreekt van ‘misleiding’.

Half augustus 2018 onderzocht de Vastelastenbond de kosten en voorwaarden van de energiecontracten van Nuon, Essent en Budget Energie. Er is gerekend met een gemiddeld jaarverbruik. Bij de contracten van Nuon en Essent ontvangen consumenten een Samsung Galaxy Tab A 10.1 bij het contract.

Maar als je zo’n tablet in de winkel koopt, ben je veel goedkoper uit, zegt de Vastelastenbond. Nuon stelt bijvoorbeeld dat een iPad 279 euro kost. De goedkoopste online aanbieder verkoopt deze iPad voor slechts 188 euro. Dat is een verschil van maar liefst 91 euro.

Energieleveranciers verdisconteren de kosten van cadeaus in de onderliggende energietarieven. Consumenten betalen de gratis cadeaus dus dubbel en dwars terug, zegt de bond.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kortingzoeker

Dit is toch oud nieuws. Speelt ook bij tripple play producten, verzekeringen en andere abonnementen. Je moet altijd nadenken en rekenen. Dan is het een weloverwogen keuze.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond