Deel dit artikel
-

Mixed Reality Lab geopend in Tilburg

Vrijdag is het DAF Technology Lab officieel gepresenteerd door het College van Bestuur van Tilburg University in aanwezigheid van DAF Trucks-directeur Harrie Schippers.

Het lab is opgezet met hoogleraar Cognitieve Psychologie en Kunstmatige Intelligentie Max Louwerse van het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC) van de Tilburg Universiteit.

Het lab geeft studenten de mogelijkheid om de wereld om zich heen uit te proberen en te onderzoeken. Psychologiestudenten stappen in de hersenen om de werking ervan te zien, rechtenstudenten kunnen hun pleittraining in een virtuele rechtbank voorbereiden, economiestudenten oefenen hun onderhandelingsvaardigheden en communicatiestudenten zien hoe ingewikkelde data gevisualiseerd kunnen worden.

Het lab biedt ruimte aan een groep van 15 tot 20 studenten.

Op Emerce eDay zal Max Louwerse van het Tilburg Center for Cognition and Communication meer over dit lab vertellen. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Dit bericht is 17 keer gedeeld

4 Reacties

M.

Jammer dat dit lab niet in Eindhoven terecht is gekomen. Toch de stad van DAF, TU/e, TNO, Brainport en dé bron van zeer veel onderzoek en ontwikkeling in Nederland.

M.

En dan vergeet ik de High Tech Campus nog.

Lex van der Sluijs

@M, dat is waar, maar in Tilburg zit het lab dus weer wat dichter bij twnkls | augmented reality uit Rotterdam, dus dat is dan weer positief 😉

Dineke

@M Op Fontys in Eindhoven zit al een vr-lab dat zich richt op het ontwikkelen van vr. Het Tilburgse mr/vr-lab richt zich juist op het toepassen van de ontwikkelde technische kennis in vernieuwend onderwijs en onderzoek binnen de maatschappijwetenschappen. Met het gebruik van de sensing technologies in het lab en de nieuwe Data Science opleiding (i.s.m. TU/e) komt daar ongetwijfeld nog meer technische kennis bij. Die combinatie maakt dat dit lab juist in Tilburg heel veel kan gaan betekenen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond