Deel dit artikel
-

Mobiel bereik Nederland ‘groter’ dan op vast internet

Nederlands grootste websites bereiken dagelijks 40 procent van het publiek via smartphones en 50 procent via tablets. Cumulatief is dat meer dan de 85 procent die via desktops wordt bereikt.

Nieuwe cijfers van online bereikmeter DDMM laten zien dat Nederlanders inmiddels beter zijn te bereiken via een mobiele drager dan op de vast pc. Althans, wanneer sec naar de cumulatieve bereikcijfers wordt gekeken.

Ook valt op dat via de mobiele telefoon meer sites en apps worden bezocht dan via de pc. Daar staat dan weer tegenover dat het vaak om korte bezoekjes gaat. Het meeste tijd wordt nog achter de pc of een laptop doorgebracht.

DDMM is het nieuwe branchegedragen initiatief voor online bereiksmetingen in Nederland, de opvolger van STIR. De data zijn actueel tot op de dag, geven zicht op particulier en zakelijk bereik en staan doelgroepselecties toe op grond van meer dan driehonderd variabelen.

Foto: Paško Tomić(cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Arnd Jan

Die percentages phone en tablet mag je toch niet zomaar optellen? Zit overlap in, zoals ook blijft uit het totale bereikspercentage wat lager is dan de som van phone en tablet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond