Deel dit artikel
-

Mobiel betalen goed ontvangen in Leiden

De eerste signalen wijzen erop dat betalen met de mobiele telefoon in de winkel positief wordt ontvangen door de consument. Afgelopen maanden vonden er 15.000 transacties plaats.

Het winkelend publiek in Leiden kan sinds afgelopen zomer bij een kleine tweehonderd winkels betalen door de telefoon langs de kassa te vegen. Een draadloos signaal gaat van de mobiel naar de kassa en het geld wordt afgeschreven van de rekening van de klant.

Tot half oktober, zo maken de deelnemende banken ABN AMRO, ING en Rabobank bekend, werden er vijftienduizend transacties gedaan. Negentig procent van die transacties betreft bedragen van onder de 25 euro, waardoor de consument geen pincode hoeft in te tikken.

De banken verlengen de proef tot na de jaarwisseling zodat zij, de winkeliers en het winkelend publiek ook in de drukke decembermaand ervaring op kan doen.

Arjan Bol, directeur Betalen (ING) namens Mobiel Betalen Nederland, waarin de drie banken tijdelijk samenwerken aan de nieuwe vorm van betalen, zegt: “Uit de eerste gebruikersinterviews over de periode tot half oktober horen we dat de deelnemers in deze innovatieve manier van betalen de toekomst zien, omdat steeds meer mensen hun telefoon altijd bij zich hebben. In de tweede helft van deze periode zagen we ook dat de inmiddels circa zestig procent van de mobiele betalingen zonder pincode wordt gedaan, wat de snelheid van afrekenen ten goede komt.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Bart Jaspers

nfc = not for centuries. Apps die loyalty, coupons en payment combineren gaan vanaf 2014 op de markt komen. Handig, want geen cards = geen terminals. Apps = extra marketing intelligence voor de retailers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond