Deel dit artikel
-

Mobiele apps Pocket Casts worden open source

De eigenaar van podcastapp Pocket Casts publiceert de broncode van zijn Android- en iOS-software. Derden kunnen hun eigen apps gaan maken of Pocket Casts zelf helpen verbeteren.

“We vinden dat het ecosysteem van podcasts louter gecontroleerd kan worden door Apple en Spotify. Er moet een divers ecosysteem bestaan van onafhankelijke podcastapps.” Zo verklaart productbaas Yael Rubinstein van Automattic de stap naar open source software.

Eigenlijk is het helemaal geen verrassing dat de eigenaar van Pockets Casts, Automattic, de broncode van de apps publiceert. De onderneming achter WordPress deed dat eerder ook al voor zijn apps Simplenote, Jetpack, WooCommerce Payments en MongooseDB.

De eigenaar van onder meer WordPress.com, Tumblr en WooCommerce kocht Pocket Casts in juli 2021 van een groep Amerikaanse publieke omroepen. Voor directeur Matt Mullenweg (foto) is het belangrijk dat zijn portfolio bedrijven onafhankelijk is van andere techgiganten.

Geld verdient Pockets Casts met de verkoop van Plus-abonnementen. Kopers daarvan krijgen naast de standaard luisterapp extra mogelijkheden in de app die het gebruik ervan plezieriger maken.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond