Deel dit artikel
-

Mobiele betaalapp Sixdots gaat live

Het Belgische betaalplatform Sixdots is deze week live gegaan met apps voor iPhone en Android. Met de mobiele betaalapp, die wordt ondersteund door alle Belgische grootbanken en Belgacom-dochter Proximus, laten de Belgische banken Nederland ver achter zich.

Sixdots is een nieuwe app die de Belgische norm wil worden op het gebied van innovatieve mobiele diensten, waaronder identificatie en betalingen. Je zou het een mobiele versie van iDEAL kunnen noemen, maar gecombineerd met zoiets als Apples Passbook. De lancering was al in het voorjaar voorzien, maar werden telkens uitgesteld.

In een eerste fase zullen online en in-app mobiele betalingen, directe betaling van een persoon naar een andere en ook in-store betalingen mogelijk zijn.

Na het downloaden kiest consument zijn bank uit de lijst (BNP Paribas Fortis, KBC, ING of Belfius) en voegt zijn bankkaart toe. De gebruiker maakt op dat moment ook een unieke code van zes cijfers aan waarmee elke transactie moet worden bevestigd, vandaar de naam Sixdots.

Een sandwich terugbetalen aan een vriend kan door eenvoudigweg de QR code op diens telefoon te scannen. Zelfs een espresso in de lokale koffiebar kan met een QR code worden afgerekend. Geen kaartlezer, geen kaart en geen lange cijferreeksen, belooft Sixdots. Bij een in-app betaling wordt de Sixdots-app automatisch gedetecteerd.

Op dit moment kan er betaald worden bij alle retailers die  Bancontact/Mister Cash mobiel geactiveerd hebben via hun reguliere Payment Service Provider, zoals Ingenico Payment Services en Sips.

De integratie van Sixdots met de MasterPass-betaaloplossing wordt overigens uitgesteld. Deze extra tijd wordt gebruikt om de gebruikservaring  verder te verbeteren.

In de loop van volgend jaar zal Sixdots nieuwe diensten aanbieden. De consument zal bijvoorbeeld meerdere bankkaarten kunnen toevoegen. Ook kan hij zich identificeren met Sixdots en zijn Sixdots account kunnen koppelen aan zijn digitale banktoepassingen. De consument zal bovendien kortingsbonnen kunnen opslaan en ontvangen in de Sixdots-app.

Meer weten over alle digitale innovaties in bank- en verzekeringswezen? Op 16 december organiseert Emerce eFinancials in Amsterdam.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Dus je hijacked iemands telefoon, keylogged vervolgens zijn pincode en gaat aan het betalen? Iets onveiligs voelt er aan dit concept… Vooral het stil kunnen luisteren en afpakken… Met een bankpas weet je tenminste nog dat je dan iets kwijt bent…

Michiel

Lijkt wel erg op Powatag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond