Deel dit artikel
-

Mobiele filmpjes bij Lycos

Internetportaal Lycos heeft een dienst gelanceerd om korte filmpjes van zo'n 30 seconden te downloaden op de mobiele telefoon. Vooralsnog kunnen de clips op een beperkt aantal types telefoons afgespeeld worden.

De dienst Clips on Mobile is al op 8 oktober gelanceerd, en wordt uitgevoerd door het bedrijf The Razor dat op zijn beurt reseller is van technologie van het bedrijf A-stream.

Volgens Lycos-woordvoerder John van Vroenhoven werkt Clips on Mobile via GSM en GPRS en via alle operators, maar zijn slechts een beperkt aantal toestellen geschikt, zoals de Nokia 3650, 7650 en de Nokia N-Gage. Deze toestellen beschikken over een kleurenscherm, het Symbian-besturingssysteem en een mediaplayer. Nieuwe toestellen zouden binnenkort worden toegevoegd. Momenteel zou nog geen 4% van de in omloop zijnde toestellen geschikt zijn, aldus Remco Vetter van TheRazor.

De content is afkomstig van partijen als DJ Tiesto, Playboy, Private en Bridge Entertainment, en valt in de categorieën muziek, sport, fun, erotiek en babes. De clips hebben een lengte van 15 tot 30 seconden en zijn 100 tot 150 kb groot.

Van Vroenhoven verwacht niet dat er meteen een grote markt voor deze dienst is. Van Vroenhoven: "Deze dienst geeft aan dat Lycos vooroploopt. Het succes zal afhangen van de beschikbaarheid van geschikte toestellen. De verwachting is dat die in het laatste kwartaal als warme broodjes over de toonbank zullen gaan."

De clips kunnen worden besteld door op de site een bestelcode op te zoeken, een 0900-nummer te draaien à 80 cent per minuut, waarna het filmpje op de mobiel gedownload wordt. Het downloaden duurt drie keer zo lang als de speelduur. De kosten komen op gemiddeld 2,50.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sipke

Absurde prijzen. En het werkt niet eens, je kunt nergens het telefoontype selecteren. Volgende keer beter!

DaWei

@Sipke: heb je wel goed gekeken, ik kon wel telefoon selecteren en bestellen ging ook goed. Misschien zijn de prijzen wel hoog, maar het is ook maar een begin. Ringtones waren in het begin ook absurd duur, nu krijg je voor zelfde geld steeds betere ringtones. Ik denk dat dit hier ook gaat gebeuren, zeker als er meer soorten telefoons beschikbaar komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond