Deel dit artikel
-

Mobiele internetbank N26 start in Nederland

De mobiele internetbank N26 rolt zijn diensten uit over Europa en is daardoor nu ook beschikbaar in Nederland.

Op Techcrunch Disrupt in Londen maakte directeur Valentin Stalf (foto), van N26 bekend dat zijn bedrijf met de pan-Europese uitrol is begonnen. Het inschrijfformulier is nu open voor vrijwel alle EU-landen, waaronder Nederland en België.

Belangstellenden krijgen een app en webdienst waarmee ze al hun financiële zaken kunnen regelen. Dat varieert van lopende rekening en internationaal geld overboeken tot investeringsoverzichten, videobellen en persoonlijk financieel advies op basis van gedragspatronen.

Sinds dit jaar heeft N26 een eigen banklicentie, verkregen bij de Duitse en Europese financieel toezichthouder. Daarvoor werkte het via Wirecard Bank, dat de gereguleerde activiteiten voor N26 afhandelde. Via die route wist het inmiddels zo’n tweehonderdduizend gebruikers op te tekenen.

Met de komst van de Europese richtlijn Directive on Payment Services (PSD2) in 2018 moeten banken klantgegevens op verzoek beschikbaar gaan stellen aan andere partijen. Ongetwijfeld zullen de grote internetbedrijven op die manier financiële diensten gaan aanbieden, maar mogelijk ook retailers. Een consument hoeft zodoende niet meer naar de site van een bank om een geldhandeling te verrichten.

N26 werkt met 57 miljoen euro venture capital en werd onlangs door Emerce uitgeroepen tot winnaar van de ‘Emerce Top 10 European Startups 2016’. Deze lijst is voor het vijfde jaar samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. En laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben; hoe hoger op de lijst des te groter de potentie is.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

16 Reacties

Melgior

Ik hoop dan wel dat ze nog andere betaalpassen gaan ondersteunen, want met een MasterCard debit card kom je in NL niet ver volgens mij. Ik zie in ieder geval regelmatig toeristen in mijn supermarkt die met een VISA of MC debit pas willen betalen maar dat niet kunnen omdat alleen Maestro passen worden ondersteund.

peter

Op de site geven ze aan: Free optional Maestro card en Free Maestro card payments

in any currency

Maarten

Ik gebruik N26 al enige tijd in Duitsland en je kan gratis een Maestro kaart aanvragen naast je Mastercard wanneer je tenminste 100€ aan transacties met je account hebt gedaan. Werkt prima in NL.

Paul

Weten mensen ook wat voor bankrekeningnummer je daar krijgt?

Joost Ligtvoet

Net geprobeerd account aan te maken in de app.
On boarding proces is een draak en het NL rijbewijs wordt niet ondersteund als identiteitskaart!
Daar is nog werk aan de winkel.

peter

@joost: nederlands rijbewijs is dan ook geen ‘officieel’ legitimatie bewijs…

Ewoud

Vandaag een account aangemaakt en ziet er veel belovend uit. Het ID verificatie proces werkt erg makkelijk via een video call. Er missen nog wat vertalingen, zeker in de desktop omgeving en ik ben er nog niet achter hoe je voor NL een Maestro card kan aanvragen.

Guus

Sinds een paar maanden gebruik ik Bunq als bank (zie bunq.me) !! Een prachtig voorbeeld van een nederlandse innovatie die betalen leuk maakt zou ik haast zeggen.

André

Online een account aangemaakt en daarne gebeld voor indentificatie met als resultaat binnen 10 minuten een werkende bankrekening (account) middels een app. Zeer efficiënt proces. Klanten die zich voor een bepaalde datum aanmelden betalen niet voor hun MasterCard.

T. Kapoen

Gisteravond rekening aangevraagd vanmorgen al bevestigd en akkoord.
Online procedure werkt goed, ben benieuwd of ze iDeal al ondersteunen.

Ra

Hoelang duurt het voordat je een transactie op je n26 pas kan zien.
Van ander bank overgeboekt naar n26.

J.Minekus - thuis

Beste,
Ik ben al een jaar een deels tevreden klant bij N26. Betalen en automatisch bij- eb afschrijven is geen enkele probleem.
het geniep zit in een andere hoek.
Er is geen spaarrekening verbonden aan N26.
Tot heden heb ik geen spaarbank kunnen vinden die een buitenlandse rekening accepteert van een inwoner in Nederland.
Hopelijk via deze opmerking word ik ook wijzer.

Hans Minekus

Salih

Ik heb enige tijd geleden N26 account geopend en heb ook een master card erbij gekregen, maar het is na enkele dagen geblokkeerd, ik had ook de app gedownload ik zag dat er bijboekingen en afboekingen zijn gedaan via mijn account ik begreep er niks van nu sta ik zomaar €1170 in de min kan iemand mij hiermee informeren, ik ben ook in contact geweest met N26 support ze zijden dat mijn account geblokkeerd is en daarna kon ik ze niet meer bereiken

Kevon

Ik gebruik al 2 jaar N26 mobile app zonder problemen. Af en toe een netwerk probleem ( gewoonlijk bij iedere bank ) omdat de server even offline is.

Voor het betalen met de pas is dit nooit een probleem geweest. Boodschappen in de supermarkt kan ik met de geleverde Maestro card betalen. Online winkelen kan betaald worden met de gebonden op account MasterCard.

Op N26Web kan ik eventueel al mijn bij en afschrijvingen zien en beheren , net als op de bank app. Spaar rekening is niet nodig. Op N26 kan ik gebruik maken van account spaces en geld opzij leggen van mijn hoofd account net als sparen voor een doel.

Kortom:
Mensen moeten goed lezen wat er staat, vragen indien nodig voor de duidelijkheid. Ik ga nu voor mij 3de jaar als klant en ben zeer tevreden ermee.

Manuèle - Mevrouw

Maar welke card is nu de creditcard? En hoe te verkrijgen?

Kevon

De maestro logo en de MasterCard logo zijn in kleur verschillend, maar well hetzelfde patroon . Op rekening gebonden MasterCard moet er een vraag voor ingediend worden.

N26 account verstuurd de maestro card na dat alle verificatie is voltooid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond