Deel dit artikel
-

Mobiele portemonnee van Belgacom en Fortis gaat Sixdots heten

Sixdots, zo gaat het samenwerkingsverband heten tussen Belgacom en BNP Paribas dat al in maart werd aangekondigd. De mobiele portemonnee zou eind dit jaar al operationeel moeten zijn. Begin 2014 moeten klanten al hun eerste mobiele betalingen kunnen verrichten.

Sixdots staat voor de zes cijfers die gebruikers moeten invoeren als ze een mobiele betaling willen doen. Iedereen die een bankkaart of een kredietkaart bezit, zal ook met zijn mobieltje kunnen betalen. Na de softlaunch is de commerciële lancering voorzien voor de lente van 2014.

Belgacom en BNP Paribas Fortis hebben voor het project de joint venture Belgian Mobile Wallet NV opgericht, een open platform voor online en mobiele betalingen. Het systeem is dan ook niet gebonden aan de participerende bank of telecomoperator. Ook winkeliers hoeven niet te investeren: de software gratis, maar per transactie via Sixdots wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Sixdots is gebaseerd op de MasterPass-betaaloplossing, waarbij de consument geen kaartgegevens hoeft in de voeren op sites van webwinkels.

Accenture verzorgt de achterliggende techniek die al eerder werd geïntroduceerd in Italië.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond