Deel dit artikel
-

Mobile World Congress neemt extra veiligheidsmaatregelen: geen bezoekers uit Hubei

Nu steeds meer grote exposanten afhaken, neemt organisator GSMA extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tijdens Mobile World Congress eind deze maand in Barcelona tegen te gaan. Zo laat de beurs geen bezoekers uit de Chinese provincie Hubei toe. Ook wordt de temperatuur van bezoekers gemeten.

Het Mobile World Congress, veruit de grootste telecombeurs ter wereld, probeerde zondagavond in een uitgebreide mail geregistreerde bezoekers gerust te stellen. De beurs gaat vooralsnog gewoon door met 2800 overgebleven exposanten.

Het annuleren van de beurs zou een enorme financiële strop betekenen. GSMA zet volgens schattingen met MWC zo’n 283 miljoen dollar om. Het wegblijven van Ericsson, een van de grootste exposanten, levert de organisatie al een verlies op van 6,5 miljoen dollar. De lokale economie verdient aan MWC zo’n 517 miljoen dollar, met 14.000 tijdelijke banen.

Dat er meer bedrijven zijn die overwegen zich terug te trekken blijkt uit de formulering van de mail, die ongetwijfeld niet geschreven zou zijn als ook niet veel bezoekers annuleren. Daarover doet de organisatie geen nadere mededelingen.

Amazon is het volgende bedrijf dat heeft afgezegd. Het bedrijf zou er met name zijn cloudactiviteiten (AWS) onder de aandacht brengen. Inmiddels heeft Samsung bekend gemaakt dat het minder mensen stuurt naar het Mobile World Congress in Barcelona. Eerder haakten LG, Ericsson en Nvidia af. Samsung zal er (vooralsnog) wel zijn met een stand, maar is er met minder mensen om deals te sluiten.

Werknemers van de Chinese fabrikanten Huawei en Oppo gaan vanaf vandaag in quarantaine. Oppo gaat van elke bezoeker aan zijn evenementen de temperatuur opnemen, of dat ook geldt voor hun stand is niet duidelijk.

De beurs neemt nu uit voorzorg drastische maatregelen. Bezoekers uit het Chinese Hubei krijgen geen toegang meer, en andere Chinese bezoekers moeten kunnen aantonen dat ze de afgelopen twee weken al buiten China hebben verbleven.

Wc’s, publieke aanraakschermen en roltrappen worden continu gedesinfecteerd. Beurspersoneel moet extra alert zijn. Tijdens het congres worden microfoons met regelmaat gewisseld. Medische teams staan 24 uur per dag paraat. Op de achterkant van de badges staat het noodnummer vermeld.

De Spaanse Minister van Gezondheid Alba Verges heeft tijdens een persconferentie vorige week nog eens benadrukt dat Catalonië geen risicogebied is.

Ondanks al deze maatregelen en geruststellingen is er grote kans dat de bezoekersaantallen dit jaar gaan tegenvallen. Normaal trekt MWC 100.000 bezoekers.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond