Deel dit artikel
-

Mobile World Congress alsnog afgelast

De organisatie van het Mobile World Congress in Barcelona heeft het telecomcongres, dat 24 februari moest beginnen, alsnog afgelast. Vanmiddag kwam de organisatie in spoed bijeen, maar toen was de mededeling nog dat alles voorlopig door zou gaan. Na zes uur vergaderen is men toch tot een andere conclusie gekomen.

Namens organisator GSMA laat CEO John Hoffman weten dat door het uitbreken van het coronavirus het ‘onmogelijk voor ons wordt om het evenement door te laten gaan’. Er komt dit jaar geen nieuwe versie van de beurs.

De angst voor verspreiding van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de grootste exposanten op de beursvloer zijn afgehaakt. Daaronder ook leden van branche-organisatie GSMA, zoals AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone en Orange.

Nadat LG als eerste grote exposant had geannuleerd, ontstond er een domino-effect. Het ene bedrijf na het andere zag af van deelname, waarmee het congres ook voor bezoekers minder aantrekkelijk werd.

Een mail aan bezoekers waarin extreme maatregelen werden aangekondigd, zoals het opnemen van de temperatuur van bezoekers, heeft vermoedelijk een averechts effect gehad. De onrust nam alleen maar toe.

Een van de problemen leek te zijn dat organisator GSMA geen aanspraak kan maken op verzekeringen zolang de Catalaanse regering geen medische noodtoestand afkondigt. Maar er dreigt geen acuut gevaar in Catalonië en gezondheidsorganisatie WHO zag geen reden om negatief te adviseren.

Het annuleren is een enorme strop voor GSMA, die op zo’n 500 miljoen euro wordt geschat. Als de verzekering niet vergoedt, zullen de 26 telecombedrijven die het bestuur uitmaken de schade moeten betalen. Spaanse kranten vragen zich af of de brancheorganisatie dat zal overleven.

Voor zover bekend waren Nederlandse bedrijven niet van plan af te zeggen. CM.com nodigde de pers vandaag nog uit voor interviews in Hal 8 van de Fira Barcelona. Net als voorgaande jaren zouden diverse Nederlandse bedrijven zich presenteren in het Holland Pavillion.

De lancering van heel wat producten wordt uitgesteld of op een andere manier gepresenteerd. Zo toont Sony in Amsterdam zijn nieuwste smartphones op 21 februari aan de Nederlandse pers.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond