Deel dit artikel
-

Mobile World Congress wordt nog groter

Het Mobile World Congress dat deze week in Barcelona plaatsvindt, wordt nog groter. De Fira, vergelijkbaar met de RAI in Amsterdam, wordt uitgebreid met Hall Zero. De eerste steen hiervoor is reeds gelegd.

De nieuwe toevoeging, gelegen aan de overkant van de straat van de huidige Fira, is gepland voor 2026. Gezamenlijk ontworpen door de Japanse starchitect Toyo Ito en het Spaanse bedrijf b720 biedt de hal 32.200 nog eens vierkante meter tentoonstellingsruimte.

Het gebouw zal bestaan uit twee gestapelde 16.100 m2 tentoonstellingszalen, inclusief een enorme kolomloze open ruimte, met een maximale hoogte van 20 meter. Daarnaast zal de nieuwe hal ook beschikken over een congrescentrum en vergaderruimtes en een kantoortoren van 12 verdiepingen. Alles bij elkaar een extra 63.000 kubieke meter.

Een verhoogde loopbrug zal het nieuwe pand ‘naadloos’ verbinden met de bestaande locatie.

Connectiviteit is een van de pijlers van het nieuwe gebouw. Daarom wordt Wifi 6E en WIFI7 ondersteund. Hall Zero heeft zijn eigen zonne-energiecentrale, geïnstalleerd op het dak van de tentoonstellingshal die 2.185 kWh per jaar kan genereren. Het gebouw zal ook een geothermisch energiesysteem bevatten dat zowel voor airconditioning als voor het leveren van warm water voor de diensten van de locatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond