Deel dit artikel
-

Mobiliteitsapp Amaze Mobility van start

Amaze Mobility introduceert vandaag de Amaze Mobility app. Het mobiliteitsplatform wil vervoer flexibel en zorgeloos maken door vervoersopties en -aanbieders in één overzichtelijke app aan te bieden.

Het initiatief is ontstaan uit één van de MaaS-pilots (Mobility-as-a-Service) van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met het doel woon-werkverkeer te verduurzamen.

De reiziger kan uit de verschillende opties kiezen, of voor een combinatie daarvan. Ook eigen vervoer of lopen kan onderdeel van de reis uitmaken. Bovendien wordt de gehele reis via de app afgerekend en is er geen aparte OV-chipkaart nodig. Dat maakt het declareren van reiskosten voor de zakelijke gebruiker makkelijker.

Op de app zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten. Ook zijn er verschillende andere vervoersdiensten terug te vinden en te boeken, zoals deelauto’s van Amber, deelfietsen van Urbee en taxi’s van TCA. Daarnaast zijn de dichtstbijzijnde OV-fietsen en deelscooters van Felyx en Check te vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond