Deel dit artikel
-

Mobiliteitsplatform Fynch Mobility haalt 1 miljoen groeikapitaal op

SaaS-startup Fynch Mobility heeft 1 miljoen euro aan financiering opgehaald om duurzame kilometers de nieuwe norm te maken. Het Utrechtse bedrijf helpt werkgevers bij het meten en reduceren van de CO2-uitstoot van personenmobiliteit, via het Fynch platform voor duurzame mobiliteit.

Het opgehaalde groeikapitaal van 1 miljoen, afkomstig van een consortium van business angels en een Europese subsidie, zal door de onderneming worden ingezet om het B2B-softwareplatform voor duurzame mobiliteit verder op te schalen. Het bedrijf werd in deze seed-funding ronde bijgestaan door Bas Scheele van Cardinalis Consulting. De doelstelling van Fynch Mobility is om in 2030 meer dan 10 miljoen mensen te motiveren richting duurzame en gezonde mobiliteit.

Fynch Mobility sloot begin 2024 een langjarig partnership met Alphabet Lease, een top 3-leasemaatschappij in Europa en onderdeel van BMW Group. Binnen deze samenwerking stelt Alphabet de techniek van Fynch beschikbaar aan hun klanten, onder de naam Carbon Tracker.

Inmiddels mag Fynch bedrijven als Rijkswaterstaat, BCD Travel, Censo Energy Services, Q-Park / P1, Volvo Group Netherlands en BMW Nederland tot de klantenkring rekenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond