Deel dit artikel
-

Mobillion verzelfstandigd, CM koopt onderdelen

Mobillion weekt zich los van TMG en gaat zelfstandig door als online specialist in fondsenwerven voor de non-profitsector. CM neemt de zakelijke activiteiten over.

Algemeen directeur Marc Schoutens en creatief directeur Carlo van Herwaarden nemen de aandelen, zo maken ze bekend. De band met TMG is in de afgelopen jaren steeds dunner geworden en de focus is afgedreven van de oorspronkelijke kernactiviteiten, social- en telecomdiensten.

Schoutens: “Wij zijn ervan overtuigd dat een strakke focus cruciaal is om je doel te bereiken. Daarom hebben we nu ook besloten om alle businessactiviteiten buiten online fondsenwerving te beëindigen. Deels door de overdracht van kennis en technologie aan klanten, deels door de overdracht van business activiteiten aan CM.”

“We zien toekomst in de non-profitmarkt omdat er steeds meer instellingen fondsen moeten werven als gevolg van de vermindering van subsidies van de overheid. Ook het onder druk staan van traditionele fondsenwervingmethodes leidt tot een toenemende vraag naar oplossingen op het gebied van online fondsenwerving.”

Door de verzelfstandig en verkoop van de zakelijke activiteiten krimpt de omvang van het Arnhemse team tot elf man.

Voor TMG betekent dit het volgende afscheid van een online georiënteerde dochter. Afgelopen maand maakte het uitgeefconcern bekend te stoppen met Hyves als sociaal netwerk.

Foto: Sitan van Sluis (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

gijs

Marc en Carlo en de mobillionairs, veel succes met deze nieuwe stap. Jullie verdienen het!

Kasper de Wijs

Gefeliciteerd mannen! Mooie stap, veel succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond