Deel dit artikel
-

MobySocialTV, Prolody en The Broadcaster winnaars startup wedstrijd Media Park

MobySocialTV krijgt een jaar lang gratis huisvesting in de nieuwe netwerkhub LAB24 op het Mediapark in Hilversum. De gratis ruimte en begeleiding bij Beeld en Geluid werd gewonnen door muziek startup Prolody. De laatste prijswinnaar is start-up The Broadcaster.

De startupwedstrijd werd voor de zomer in het leven geroepen door een aantal organisaties op het Media Park. De wedstrijd werd gelanceerd op het Mediapark Jaarcongres en daagde startups uit te pitchen voor huisvesting en coaching op het Media Park. De deelnemers dongen mee naar twee prijzen: kantoorruimte in startup hub LAB24 en kantoorruimte in Beeld en Geluid. Beide winnaars krijgen ook coaching aangeboden ter waarde van 10.000 euro vanuit het Media Park Accelerator programma van iMMovator.

MobySocialTV viel bij de jury erg in de smaak met haar product PaasTV, een platform om op eenvoudige wijze secondscreen-apps in de cloud te maken voor zowel zenders, productiehuizen als onafhankelijke spelers.

Het product DJ plugins van Prolody bestaat uit muzieksoftware applicaties gekoppeld aan een bekende DJ waarmee een fan de klank van zijn idool kan namaken.

De laatste winnaar, The Broadcaster, werd beloond met huisvesting in Lab24. Zij pitchten het product Me You Press, een combinatie van (hyperlokale) journalistiek, user generated content en burgerparticipatie. Ze vielen vooral op door hun sterke videopitch.

De jury van de startup wedstrijd bestond uit Pieter Broertjes (burgemeester van de Gemeente Hilversum), Jan Müller (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Roel Raatgever (directeur UtrechtInc), Edwin Hengstmengel (Investment Manager, Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund), Henk Hagoort (voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Mark Achterberg (commercieel directeur van het Media Park).

Deel dit bericht

1 Reactie

Anthony van de Veen

De website van het winnende project is overigens http://www.paas.tv

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond