Deel dit artikel
-

Modemerk wordt lifestyle

Modehuis Esprit breidt uit. Niet alleen met kleding, maar ook met reizen, cd's en andere diensten.

"Esprit wil meer zijn dan een modemerk. We willen een lifestyle vertegenwoordigen." De Duitse zegsvrouw op het Europese hoofdkwartier van Esprit bevestigt wat op www.esprit-online-shop.com gewoon zichtbaar is. Esprit gaat branchevreemd. Dit voorjaar is op de Duitse markt in samenwerking met Visa en de Santander Direkt Bank een Esprit creditcard gelanceerd die toegang biedt tot een heel scala aan nieuwe Esprit-diensten die vooralsnog alleen via Internet verkocht gaan worden.

Samen met Sony Music en Columbia bereidt Esprit de verkoop van cd's via Internet voor, maar de meest spectaculaire stap is de oprichting van het reisbureau Esprit World. Samen met de touroperators LTU Turistik en Aprilia wil Esprit pakketreizen aanbieden, alsmede avontuurlijke trips en taalcursussen in het buitenland.

"Dat is nog maar een begin," vertelt Ursula Habendanch. "Esprit Experience zal veel meer diensten gaan aanbieden. Nu beperkt de service zich nog tot Duitsland, maar we willen het pakket dit jaar ook in de Benelux op de markt brengen. Daarvoor moeten we echter eerst de juiste financiële partners vinden. Een goede bank. Doel is namelijk in heel Europa dezelfde diensten aan te bieden. Via onze website willen we ook actief worden in landen waar we nog niet zoveel distributie hebben, met name Engeland en Zuid-Europa. Door verbreding van ons aanbod maken we die site aantrekkelijker. Bovendien past dat bij ons merk."

Esprit International vertegenwoordigt alle activiteiten van Esprit buiten de Verenigde Staten. Het merendeel van de aandelen is sinds de splitsing van het concern in handen van Michael Ying, die medio jaren zeventig als Hongkongse leverancier van t-shirts in aanraking kwam met de toenmalige eigenaars. Belangrijke afzetmarkten zijn Duitsland met 45%, Hong Kong met 13% en de Benelux met 12% aandeel in de verkoop. Op de Amerikaanse site www.esprit.com wordt van de internationale ontwikkeling bij de naamgenoot amper gerept. Esprit International hoopt dan ook dit jaar in staat te zijn Esprit US over te nemen.

www.esprit-online-shop.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond