Deel dit artikel
-

Moeder Cheaptickets groeit tot omzet 24 miljard

Het moederbedrijf van onder meer Cheaptickets.nl en Vliegwinkel.nl, BCD Group uit Zeist, heeft 2013 afgesloten met een omzet van 24 miljard dollar.

Het verkooptotaal groeide afgelopen jaar met vijf procent, zo laat een kort marktbericht zien. De winst (ebitda) steeg afgelopen jaar amper en kwam uit op 128 miljoen dollar.

Over de omzetbijdrage van de ‘internetdivisie’ Travix doet BCD geen concrete uitspraken, zo stelt het ook telefonisch. Travix’ algemeen directeur John Mangelaars zei begin dit jaar tegen Emerce dat zijn omzet boven de twee miljard dollar ligt.

Travix staat op het punt een nieuw platform te lanceren onder de naam gowithMax. Dat moet een centrale plek worden waar reizigers aanvullende diensten en vertier kunnen vinden voor hun reizen. Daarmee beoogt Mangelaars zijn dienstverlening toegevoegde waarde te bieden bovenop de reguliere tickethandel.

Foto: Jorge Gobbi (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Joost

0,5 procent winst dus. En dat al jaren! Men maakt dus nog een beetje winst op de overheid ticketing contracten. Maa online loopt het dus voor geen meter. Of zouden die 200 ontslagen medewerkers van Travix voor de gezelligheid nu thuis zitten?

Jacob Lageveen

@joost volgens mij is die markt van de tickets zwaar competitief. Ze zullen dus het meeste direct in de promotie terug pompen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond