Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Ziggo investeert in Drone Racing League

Liberty Media, het moederbedrijf van Ziggo, participeert in een investeringsronde van twintig miljoen dollar in de Drone Racing League. Vandaag vindt een grote, internationale dronerace in Londen plaats.

De organisatie achter Drone Racing League (DRL) maakte de investering door Liberty Media, SKy, Lux Capital gisteren bekend. Ook Hearst Ventures, RSE Ventures, Lerer Hippeau Ventures, Courtside Ventures, verzekeraar Allianz en de World Wrestling Entertainment (WWE) doen mee in deze ronde.

Waar het geld voor wordt gebruikt maakt de DRL niet duidelijk, maar alles wijst erop dat het vooral is bedoeld om het internationale mediabereik op te schalen. Met andere woorden: er komen internationaal meer droneraces in competitieverband op televisie. In de VS heeft ESPN uitzendrechten voor de thuismarkt en nog 74 anderen landen.

Met de huidige investering van Sky komt Engeland er degelijk bij (Sky Sports) en mag worden verwacht dat de Europese distributeurs van Liberty Media, waaronder ook Ziggo, snel aanhaken. Met ProSiebenSat.1 (Duitsland) en Disney XD en OSN uit het Midden-Oosten zijn ook al distributiedeals.

Vandaag wordt bij wijze van kickoff van het nieuwe seizoen een internationale dronerace in Londen gehouden. De nieuwe competetie begint een week later.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Ed Schipul (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond