Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Zoover kampt met lastige Travelmarkt

Uitgeverij Tomorrow Focus boekt in een derde kwartaal dubbelcijferige groei in omzet en winst. Toch is het niet tevreden over de transactionele omzetten, waar ook Zoover, Tjingo en HolidayCheck onder vallen.

“De omzet- en winstontwikkeling van het Travelsegment in kernlanden Nederland en Frankrijk stonden in het derde kwartaal onder druk”, zegt de leiding bij de publicatie van de kwartaalcijfers. “Daarvoor zijn drie zaken verantwoordelijk: minder sitetraffic in juli en augustus en dus minder boekingen. Daarnaast spelen de opvlammende onrust in Egypte een rol en de faillissementen die de reisbranche treffen.”

De woordvoerder van Zoover beaamt dit beeld: “Het last-minute seizoen kwam nauwelijks op gang door het extreem goede weer in Nederland. Daarnaast zorgt de Google Panda-update voor minder traffic op weerpagina’s van Zoover.”

Ondanks de afzwakkende woorden steeg de omzet uit transacties, zoals de boekingen die Zoover aanbrengt bij reisverkopers, dertig procent tot 41 miljoen euro. De winst (ebitda) bedraagt 12,4 miljoen euro, wat een daling is van 0,3 procent ten opzichte van vorig jaar.

Tomorrow Focus, geleid door de Nederlander Toon Bouten, is een uitgeverij die geld verdient aan bemiddelen bij transacties (travel, dating, artsrecensies), met reclame en technologieontwikkeling. De omzet in het derde kwartaal steeg met 27 procent tot 51,8 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,6 miljoen euro, 45 procent minder dan vorig jaar.

Foto: Damian Gadal (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond