Deel dit artikel
-

Moedervlekkenapp getest in Living Lab eHealth

Het Máxima Medisch Centrum sluit zich aan bij het zogenoemde Living Lab eHealth, een project in de regio Eindhoven dat tot doel heeft eHealth-toepassingen in de praktijk te testen.

De eerste eHealth-oplossing die in het Living Lab wordt getest is de ‘moedervlekken-app’ van SkinVision. Deelnemers aan het project kunnen daarmee foto’s van hun moedervlekken nemen en vergelijken in de tijd. Veranderende en jeukende moedervlekken kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidschade of huidkanker (melanomen). Daarnaast maakt de app gebruik van een wiskundige formule die abnormale groei herkent.

Na het maken van een foto van een moedervlek wordt een code rood, oranje of groen gegeven en stuurt de app je al dan niet door naar een dermatoloog of huisarts.

Het programma Slimmer Leven 2020 heeft al verschillende partijen bij elkaar gebracht, zoals de GGD, Zorgbelang, Huisartsenvereniging SGE, zorgverzekeraar VGZ en het Catharina Ziekenhuis.

Nog nergens in Nederland wordt door zoveel relevante partijen samengewerkt om de innovatie op het gebied van eHealth te stimuleren, zeggen de initiatiefnemers.

Ministers Schippers en Van Rijn stelden begin juli een aantal doelstellingen op voor het realiseren van betere zorg en meer eigen regie met behulp van eHealth.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond