Deel dit artikel
-

Mogelijk aparte Androidversie voor Internet of Things

Google werkt aan een speciale Androidversie voor de Internet of Things met minimale geheugeneisen. Dat beweert in elk geval de site The Information aan de vooravond van de ontwikkelaarsconferentie van Google vanavond in San Francisco.

De huidige Androidversies zijn aangewezen op hardware met minimaal 512 MB aan geheugen. De nieuwe Androidversie Brillo kan uit de voeten met 32 of 64 MB.

Google zou de software bedoeld voor verlichting, thermostaten of koelkasten nog steeds onder de noemer Android willen vrijgeven.

Op het jaarlijkse I/O congres wordt zo goed als zeker Android 6 of M (voor Muffin of Marshmallow) voorgesteld, die mogelijk pas dit najaar of volgend jaar het levenslicht zal zien. Naar verluidt kunnen gebruikers in deze versie per app bepalen wat wel of niet is toegestaan, iets dat in iOS al veel langer mogelijk is. Grote veranderingen worden, zo kort na Android Lollipop, niet verwacht.

Er is vanavond ook nieuws rond gaming op Android TV en Android Wear, de systeemsoftware voor slimme horloges. Daarnaast zal Google zijn nieuwe betaalsysteem Google Pay officieel lanceren.

En of Google ze vandaag al gaat aankondigen, is nog onduidelijk, maar volgens Android Police komen er dit najaar weer twee nieuwe Nexus smartphones, de een ontwikkeld samen met LG, en de andere door Huawei. LG gaat een kleinere 5,2 inch Nexus ontwikkelen gebaseerd op een Snapdragon 808 processor. Huawei komt met een groter model (codenaam: Angler) van 5,7 inch. Naar verluidt komt er dit jaar geen Nexus tablet.

De livestream van Google I/O begint vanavond om 18.30 uur Nederlandse tijd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond