Deel dit artikel
-

Mogelijk doorstart voor The Next Closet

Er komt misschien een doorstart voor het failliete handelsplatform The Next Closet. In het faillissementsverslag schrijft de curator dat hij een groot aantal partijen heeft kunnen benaderen. Van deze groep van geïnteresseerden heeft een substantieel deel aanhoudende interesse getoond in de immateriële activa (websites, de merkrechten, de domeinnamen, de knowhow van het personeel en de goodwill).

Het Amsterdamse bedrijf verkocht met name ‘pre-loved’ kleding, een uitdrukking voor kleding waar je vroeger van hield, maar waar je nu wel vanaf wilt.

De website was opgezet door de ondernemers Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers. Na een investeringsronde van 35.000 euro in 2014 werd zeven jaar geleden 1 miljoen euro opgehaald.

Begin 2019 stelde The Next Closet de ex-CMO van Tiqets aan, Bas Willemse, om de marketingstrategie meer aandacht te geven.

Het faillissement kwam volgens het verslag door de alsmaar groeiende concurrentie. De omzet nam af en er werd verlies geleden. In de aanloop naar het faillissement was het bedrijf grotendeels afhankelijk van haar investeerders. Vanwege de tegenvallende financiële resultaten hebben de investeerders uiteindelijk geconcludeerd dat een fusie of overname niet van de grond kwam, waarna zij hebben besloten om te stoppen met financieren.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Jutka

Zo jammer hoop dat er een doorstart komt.
Met veel plezier hier kleding gekocht.

Maria

🙏🙏🙏🙏hopend op een doorstart!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond