Deel dit artikel
-

Mogelijk gratis WiFi in Amstelveen

Amstelveen zou wel eens de volgende stad kunnen worden met een openbaar WiFi-netwerk. GroenLinks Amstelveen ijvert al langer voor zo’n ‘hedendaagse nutsvoorziening’. Gratis draadloos internet zou de economie en aantrekkelijkheid van Amstelveen ten goede komen.

Praktisch iedereen heeft internet nodig voor zijn werk, maar ook voor vrije tijd en contacten met anderen, stelt GroenLinks.

De provincie Noord-Holland heeft overigens al 250.000 euro beschikbaar gesteld voor openbaar draadloos internet in gemeenten. Daarbij worden in elk geval kosten voor apparatuur, aanleg en onderhoud vergoed.

In totaal investeert Noord-Holland de komende drie jaar een bedrag van 1,5 miljoen euro in breedbandnetwerken en WiFi. Maximaal 1,25 miljoen euro is beschikbaar voor voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van zogenoemde NGA (next generation access) breedbandnetwerken. De maximale subsidie van de provincie voor NGA is 250.000 euro per project. Voor de openbare WiFi-punten is dit 50.000 euro.

Nijmegen heeft sinds vrijdag beperkt openbaar WiFi. De Marikenstraat is als eerste aangesloten. De bedoeling is dat binnen twee jaar het hele centrum gratis WiFi heeft. Ook diverse andere plaatsen in Gelderland, waaronder Wijchen, willen een WiFi-zone in het winkelgebied.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond