Deel dit artikel
-

Bol: ‘Mogelijk klantendata gestolen bij AddComm-aanval’

Bij de ransomware-aanval op AddComm zijn mogelijk klantengegevens van Bol.com gestolen. Dat bevestigt de webwinkel in een verklaring op zijn site.

In de periode tussen 5 mei en 17 mei 2024 heeft er een cyberaanval plaatsgevonden bij verwerker AddComm.Dit bedrijf verzorgt het printen en versturen van incassobrieven en validatiebrieven bij het aanmaken van zakelijke koopaccounts.

Inmiddels is bekend dat er tijdens de cyberaanval ook klantdata is gestolen. Voor consumenten gaat het om naam, adresgegevens, klantnummer, bestelnummer en bijbehorend artikel, en het openstaande bedrag van de bestelling. Voor zakelijk kopers gaat het om bedrijfsnaam, naam, het vestigingsadres en het KVK en/of BTW-nummer.

Er zijn geen gebruikersnamen en wachtwoorden gelekt. Het is wel belangrijk om altijd alert te zijn op fraude en phishing, waarschuwt bol.

Eerder maakten diverse andere bedrijven die de diensten van AddComm gebruiken al bekend dat er klantengegevens zijn buitgemaakt. Daaronder energieonderneming Eneco, Waterbedrijf Groningen en mogelijk ook de bank ABN Amro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond