Deel dit artikel
-

Mogelijk meerdere Samsung-winkels in Nederland

Samsung sluit niet uit dat het meerdere en grotere winkels gaat openen in Nederland. Dat vertelde Sander Rooda, hoofd Retail Channel Development, tijdens de opening van de Samsung Experience Center Store afgelopen vrijdag in Hoog Catharijne in Utrecht.

Nederland is het derde Europese land – na Londen en Madrid – met een permanente Samsung winkel volgens Zuid-Koreaans ontwerp.”Met kleine aanpassingen,” vult Rooda aan. Ook in de VS zijn sinds kort dergelijke winkels geopend.

Er is zeker anderhalf jaar gezocht naar een geschikte locatie, maar Hoog Catharijne bleek favoriet wegens de enorme publieksstromen van en naar het NS Station. Een gewaagd experiment niettemin, want het winkelaanbod van het volledig gerenoveerde Hoog Catharijne (in Amerikaanse stijl) lijkt vooral afgestemd op vrouwen. “Maar die kopen ook mobiele telefoons,” zegt Rooda. Daarnaast voelt Samsung zich wel thuis tussen de vele modebewuste outlets.

De nadruk in de winkel ligt op smartphones, tablets en slimme horloges. Geen televisies en ook geen witgoed. Wie binnenkomt ziet als eerste de laatste Samsung innovaties, en voorlopig is dat de Fold, Samsungs eerste vouwbare smartphone die eind deze maand besteld kan worden. Klanten kunnen er inspiratie opdoen: kopen kan, maar Samsung vindt goede voorlichting minstens zo belangrijk.

Opvallend is de reparatie-afdeling op de eerste verdieping. Beneden worden defecte toestellen aan een snelle inspectie onderworpen, en via ouderwetse buizenpost komen de toestellen boven terecht, waar ze desgewenst binnen een uur kunnen worden geretourneerd.

Samsung loopt nogal achter met winkels op zijn grote rivaal Apple. Het bedrijf erkent dat producten aanraken en voelen belangrijk is, maar was daarvoor tot voor kort aangewezen op bijvoorbeeld de MediaMarkt, waar het bedrijf de schapruimte met andere merken moet delen.

Het Samsung Experience Center, met videomuur waarop ook Utrechtse taferelen zijn te zien, is een soort Apple Store in het klein, en voorlopig een experiment. Bij succes krijgen de andere grote Nederlandse steden ook een winkel. Ook megastores soms? Rooda: “Voor Amsterdam zouden we zomaar iets groters kunnen kiezen.”

Totdat die winkels er zijn, gaat Samsung gewoon door met tijdelijke winkels om een bepaald product onder de aandacht te brengen. Rooda: “Maar dat hoeven we hier in Utrecht dan niet meer te doen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Sam - Premium

Dit is prima nieuws. De Aziaten fabriceren al lang prima kwaliteit tegen scherpe prijzen. Hiernaast zal de concurrentie hoger worden met de andere EU merken en ook de Amerikaanse. Al met al is dit allemaal in het voordeel van de Nederlandse consument en zeker de Nederlandse economie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond