Deel dit artikel
-

‘Mogelijk miljoen bezoekers Worldbackupday.com’

Vandaag is het weer World Backup Day en de internationale actiesite, in Nederlandse handen, kan wel eens over de miljoen bezoekers heen gaan.

De hashtag #worldbackupday is al bijna trending en de dag is nog niet voorbij. Ondernemer Jochem Vroom ziet aan de lopende band meldingen op social media over de hashtag bij zijn site.

“Dit is internationaal wel een onderwerp dat de agenda bepaalt. Met name overheden en universiteiten wijzen omgeving dan nog eens extra op het belang van back-ups maken”, legt hij uit.

Worldbackupday.com draait in elf talen. Het initiatief ontstond elf jaar geleden op Reddit en ging sindsdien een eigen leven leiden. Back-upbedrijven, verkopers van harde schijven en cloudproviders haken commercieel aan om hun diensten te promoten. Voor Vroom is het daar niet per se om te doen.

“We kwamen het domein tegen en zijn benieuwd wat we ermee kunnen doen. Dat zoeken we nu uit. Het op- en uitbouwen van sites, dat vinden we leuk.” ‘We’ is in deze context het team van uitgeverij Reachmo.re. Daar vallen ook sites onder als Foodboxen.nl, Omaweetraad.nl en Webhosters.nl.

Foto: Udo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond