Deel dit artikel
-

Mogelijk ontslagen bij Talpa

Het Nederlandse mediabedrijf Talpa is hard geraakt door de coronacrisis. Oprichter en eigenaar John de Mol liet donderdag in een persoonlijke mail aan zijn medewerkers, waaruit de Telegraaf citeert, weten dat het bedrijf zich gedwongen ziet om ’draconische maatregelen’ te nemen.

Het grootste probleem is dat bedrijven hun advertentiebudgetten voor de zenders van Talpa bevriezen. De omzet van vakantieveilingen.nl is volledig weggevallen.

Ook liggen opnamen stil van We want more, een talentenjacht die op 28 maart zou starten, en van de talkshow Patty & Gordon.

Ontslagen zijn onvermijdelijk, zo stelt De Mol, maar in welke mate is nu nog niet duidelijk. Wel wil Talpa op korte termijn meer duidelijkheid verschaffen over de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Deel dit bericht

5 Reacties

Mona-Liza

Hoezo schamen? Ik dacht in eerste instantie ook zo hij heeft genoeg vermogen het zelf op te vangen maar aan de andere kant waarom zou hij dat moeten? Hij heeft alles zelf opgebouwd en heeft al veel mensen mee laten varen nu mag hij ook best aangeven bij minder advertentie inkomsten etc dat er mogelijk ontslagen moeten vallen laat de overheid maar mee helpen en een tijdje een uitkering krijgen is geen ramp hoor. Ik heb het zelf als journalist (ooit begonnen met stage bij John de Mol) al jaren financieel heel slecht omdat ik als single mom er voor de zorg van mijn kind wil zijn. Ik was ook net aangenomen bij een Haagse lokale tv zender en nu heb ik ook mijn contract nog niet binnen ook vanwege deze corona crisis verminderde advertentiekosten. Ik hoop dat mensen niet zo snel beoordelen en beschuldigen en zaken zeggen als schaam je etc. Laten we wat meer respect voor elkaar hebben hier op de online media. Sterkte allemaal en let op elkaar! Ik videobel met mijn oma van 88 jaar via mobile van haar verzorger. Laten we leren van deze akelige tijd dat we ook tevreden kunnen zijn met minder geld!

Miranda

Meneer heeft een paar miljard op de bank en roept als eerste dat hij mensen gaat ontslaan. Terwijl de rest van Nederland alles doet om elkaar te helpen.
Familie De Mol is definitief door de mand gevallen als de smerigste egoïsten van het land!

Wouter

@mona-lize Hij moet niets uiteraard maar juist in deze tijden zou het goed zijn als diegene met giga schouders deze ook nu zouden inzetten. Zeker aangezien die schouders met allerlei trucjes zoveel mogelijk de belasting die ze moreel af zouden moeten dragen omzeilen. En laten die belastingcentjes nu net heel handig zijn om het land te laten draaien in situaties als deze. Dus moreel zou het absoluut best te verdedigen zijn om wat anders te doen dan mensen ontslaan. Daar is met de wil om het te doen een middenweg in te vinden. Zoals zo veel bedrijven doen nu evt met hulp van de overheid.

xmas

John de Mol slaat per definitie op tilt als iets of iemand hem geld kost of af het goedkoper zou kunnen. Meneer heeft totaal niet het vermogen om zich te verplaatsen in anderen (tenzij hij er aan kan verdienen). Hij heeft zijn hele bedrijf gebouwd dankzij het zwaar onderbetalen en lukraak ontslaan van zijn (mede)werkers. Eindelijk is dat nu voor iedereen duidelijk dat de rijkste man van Nederland, die met gemak zoveel voor anderen zou kunnen doen, altijd alleen aan zijn eigen kapitaal denkt.
Boycot SBS6

peter

@xmas, helemaal mee eens
Boycot SBS6

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond