Deel dit artikel
-

‘Mogelijke deal tussen TikTok en Microsoft’

Microsoft lijkt toch een rol te gaan spelen in het conflict tussen TikTok en de regering Trump. Achter de schermen is volgens Reuters onderhandeld over Amerikaanse gebruikersdata die bij Microsoft zouden kunnen worden ondergebracht.

Trump dreigde gisteren met een decreet om TikTok in de VS te verbannen. Washington vreest beïnvloeding vanuit China als TikTok al dan niet indirect in handen blijft van China.

Moederbedrijf ByteDance wilde eerst een minderheidsaandeel in TikTok behouden, maar daar ging Washington naar verluidt niet mee akkoord. Het is nog steeds de bedoeling dat het bedrijf in de VS onder een andere eigenaar wordt voortgezet. Zo zouden de aandelen aan de Amerikaanse investeerders kunnen worden overgedragen. Mogelijk is de deal met Microsoft een voorlopige oplossing.

ByteDance benadrukt nog maar eens dat 100 miljoen Amerikanen TikTok tot volle tevredenheid gebruiken, er alleen al duizend mensen voor het Amerikaanse team zijn aangenomen en het bedrijf een fonds heeft opgericht waaruit creatief talent betaald kan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond