Deel dit artikel
-

‘Mogelijke fusie Getir en Gorillas’

Flitsbezorger Getir voert volgens Bloomberg vergevorderde gesprekken met zijn Duitse rivaal Gorillas. Met de overname zou Getir vooral de Duitse markt kunnen betreden.

Volgens Bloomberg is er nog geen besluit genomen, maar het Duitse Manager Magazin is vrij stellig over de aanstaande verkoop.

Reden van de overname is het dat Gorillas krap bij kas zit. Gorillas CEO Kağan Sümer heeft sinds eind vorig jaar geprobeerd nieuwe financiering te regelen. Dat lukte maar steeds niet, waardoor de Duitsers sterk moesten afslanken. Eind mei had Gorillas ongeveer de helft van de werknemers van zijn hoofdkantoor ontslagen, terwijl de dienstverlening in Italië, Spanje en België werd stopgezet. Tegen eind juni 2023 moeten twee kernlanden winstgevend opereren, tegen het einde van 2023 de hele groep.

Getir heeft in maart 2022 een financiering van 768 miljoen dollar kunnen afronden. De verwachting is dat Getir dit jaar ongeveer 1,1 miljard dollar zal verbranden, merendeels marketingkosten.

Gorillas concurreert met Getir in onder andere Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Getir wordt beschouwd als marktleider in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland is de dienst nog niet echt doorgedrongen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond