Deel dit artikel
-

Mojo en Vodafone openen virtuele concertzaal

In een zomer zonder concerten en festivals openen organisator Mojo en telecombedrijf Vodafone de virtuele concertzaal Larger Than Live. Het eerste streamingconcert van Nielson wordt donderdag 9 juli vanuit Ziggo Dome verzorgd. Daarna volgen optredens van onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Frenna, Rolf Sanchez, Maan en De Staat.

Het publiek moet voor de concerten een streamingticket aanschaffen via Vodafone. Kijken beperkt zich niet alleen tot het scherm van een telefoon, tablet of laptop: de show kan ook full screen worden gecast naar televisie of beamer.

De kijker bepaalt zelf de positie van de camerastandpunten en zijn er interactiemogelijkheden met de artiest. Fans kunnen zich melden om met een live videoverbinding plaats te nemen in de Golden Circle. Op deze manier kunnen artiesten hun fans toch zien.

Mojo organiseert normaal gesproken grote festivals als Pinkpop en Lowlands. Beide gaan dit jaar niet door. Ziggo Dome lag ook stil, als heeft de concertzaal een protocol opgesteld voor het huisvesten van evenementen in een 1,5 meter setting.

Met de lancering van Larger Than Live investeren Vodafone en Mojo naar eigen zeggen toekomst van live concertbeleving. ‘Met deze virtuele concertzaal bieden we op een innovatieve manier zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid om te genieten van live muziek, samen vanuit hun huis. Zo hopen we toch dat saamhorigheidsgevoel te kunnen geven.’

Ook zodra in de toekomst weer reguliere shows mogen plaatsvinden, wordt het in veel gevallen mogelijk om een streamingticket te kopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond