Deel dit artikel
-

Mollie haalt 665 miljoen euro groeigeld op

Betaalprovider voor het mkb Mollie haalt 665 miljoen euro nieuw groeigeld op bij een groep internationale investeerders. Het Nederlandse bedrijf gaat het nieuwe geld gebruiken om internationaal sneller te groeien en door te werken aan productontwikkeling.

De derde grote investeringsronde wordt geleid door Blackstone Growth, met deelname van EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital, Alkeon Capital en TCV. De partijen investeren tegen een waardering van 5,4 miljard euro en krijgen dus een bescheiden belang. Het merendeel van de aandelen blijft in handen van oprichter Adriaan Mol.

Mol werkt vanuit het idee zijn bedrijf ‘de meest geliefde payment service provider in de wereld te maken’. Hoe wollig dat ook klinkt, het is voor het team het hoofdmotief om de opzet en werking van de betaaldienst zo simpel, snel en laagdrempelig mogelijk te maken. Hiermee zet Mollie zich af tegen de gebruikelijke werkwijze bij traditionele banken. Te denken valt aan simpele tariefstelling, bereikbare klantenservice en contracten zonder lock-in.

Mollie levert de internetkassa van 120.000 overwegend kleine en middelgrote webwinkels in Europa. In 2020 verwerkte het meer dan tien miljard euro aan transacties en het bedrijf is op weg om meer dan twintig miljard euro te verwerken in 2021.

De fintech heeft op dit moment ongeveer 480 werknemers en verwacht de komende zes tot negen maanden driehonderd nieuwe teamleden aan te nemen. Een deel van hen gaat zich bezighouden met de expansie naar een van Europa’s grootste markten in termen van e-commerce, het Verenigd Koninkrijk.

Het Financieele Dagblad meldt vanochtend, dat Mollie overweegt om een banklicentie aan te vragen. Daarmee kan het bankdiensten gaan leveren, zoals werkkapitaalregelingen voor het mkb, bankproducten en eigen betaalkaarten.

In totaal haalde Mollie sinds 2019 voor 780 miljoen euro aan externe financiering op.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kevin

Mollie gaat een mooie toekomst tegemoet in het buitenland! Hier gaan we nog veel van horen…

Onlangs zag ik ook het nieuws van Mollie dat ze zich maatschappelijk verantwoord inzetten om vluchtelingen vanuit Oekraine te helpen aan banen binnen hun bedrijf…

Ik ben fan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond