Deel dit artikel
-

Mondiale afspraken voor NFC-diensten telecomproviders

De mondiale branchevereniging voor telecomaanbieders, GSMA, laat weten dat het standaarden gaat ontwikkelen om problemen met compatibiliteit te voorkomen wanneer NFC-diensten op wereldwijde schaal gebruikt worden door de consument. (meer…)

Deel dit bericht

2 Reacties

Andre

Puur een paniekreactie van telecom providers die bang zijn voor de NFC strategie van Google en Apple: doordat GSMA de sim-kaart als verificatiemiddel wil inzetten, maken telecomaanbieders zichzelf nodig binnen het NFC ecosysteem. Als het echter aan Google en Apple ligt vindt verificatie op de telefoon zelf plaats en maakt het daardoor telecom providers overbodig.

Guus van Knippenbergh

Apple en Google hebben zich de rol distributie van content en services voor mobiel al toegeeigend. Vanuit die positie staan ze vrij sterk voor de volgende stap. Ik geloof niet dat de telcos in staat zullen zijn een gesloten front te vormen om de SIM verificatie af te dwingen, mede ook omdat de nr1 telco handset partner Nokia ook aan de verliezende hand is. Nu komen wel de lokale deals met de banken rond, maar de krachten ten gevolge van het spanningsveld met de mondiale services en handset markt zou wel eens te groot kunnen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond