Deel dit artikel
-

Mondiale e-commerce groeit 19 procent

Consumenten wereldwijd gaan dit jaar naar schatting 680 miljard dollar uitgeven bij webwinkels in binnen- en buitenland. Dat is 19 procent meer dan een jaar geleden.

In Europa alleen komen de bestedingen volgens zakenbank J.P. Morgan dit jaar uit op zo’n 211 miljard euro. Dat is 6 miljard meer dan vorig jaar. In Azië groeit het e-commercelandschap het hardst. Vorig jaar gaf men in het verre oosten 155 miljard uit op het web, dit jaar 209 miljard en volgend jaar voor het eerst meer dan in Europa: 267 miljard dollar.

J.P. Morgen publiceert voor betalende klanten een grondige analyse van de mondiale markt voor webwinkels. Technologieuitgave Techcrunch mocht licht citeren uit het rapport.

Een van de conclusies is dat vier op de tien internetgebruikers wereldwijd minstens een keer per maand iets koopt, gemiddeld.

De Europese bestedingen op de consumentenmarkt bij online winkels groeit gemiddeld 13,4 procent per jaar

  • 2010: 195 miljard dollar
  • 2011: 211 miljard
  • 2012: 247 miljard
  • 2013: 283 miljard dollar, op een wereldwijd totaal van 963 miljard

Het valt op dat er in Amerika online meer wordt uitgegeven aan reclame dan aan goederen en diensten:

Deel dit bericht

5 Reacties

karel de graaf

Volgens mij moet het om miljarden gaan en niet miljoenen

Juriaan Pinkse

Ofwel de redactie heeft hier ongelofelijk zitten slapen, ofwel J.P. Morgan hanteert een wel heel vreemde definitie van ecommerce omzet voor consumtentn want deze cijfers kloppen natuurlijk van geen kant. Alleen al in Nederland is de eerste zes maanden van 2010 3,85 miljard!! euro omgezet geboekt door consumentenuitgaven aan ecommerce en de verwachting (definitieve cijfers zijn er nog niet) is dat over 2010 de totale consumenten omzet uit ecommerce in Nederland uitkomt op 8 miljard euro (bron Thuiswinkel.org).

Erwin Boogert - Emerce

Karel, Juriaan, de redactie is niet gewend om met miljarden de smijten en heeft zich inderdaad consequent drie nullen vergist.

Juriaan Pinkse

Tja tegen dat argument kan ik niet op, doe het ook niet dagelijks :-)P.S. ik zie dat het overal is aangepast, alleen in de eerste zin staat nog "680 miljoen dollar".

Erwin Boogert - Emerce

Dat was technisch hikje , de 'flush' (updatemechanisme) moest nog over de kop heen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond