Deel dit artikel
-

Montgenèvre in de Franse Alpen wordt ‘smart’ skigebied

Het Franse skigebied Montgenèvre is volledig uitgerust met gratis wifi zodat toeristen en bewoners overal gebruik kunnen maken van een mobiele app die actuele informatie geeft over onder andere de staat van pistes en weersverwachtingen. De data die zo worden verzameld worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van het gebied.

Het project, dat in samenwerking met Orange Business Services is opgezet, heeft drie doelen: het verbeteren van de wintersportervaring, het eenvoudiger maken van het leven voor bezoekers en bewoners en het ondersteunen van de economische ontwikkeling van het skigebied.

De app speelt een centrale rol bij het verbeteren van de ervaring van de wintersporters. Zij krijgen onder meer real-time informatie over de beschikbaarheid van skiliften, pistes en golfbanen. Verder geeft de app sneeuwrapporten en lawinewaarschuwingen en kun je live de staat van pistes bekijken via de webcams die daar opgesteld staan. Met behulp van de gedetailleerde kaarten ontdekken bezoekers het volledige gebied, met 3D-beelden en informatie over routes, hellingspercentages, lengtes en moeilijkheidsgraden. Verspreid over het resort zijn 31 wifi-hotspots ingericht om wintersporters betere toegang tot deze data te geven.

Het tweede doel, het vergemakkelijken van het leven van bezoekers en bewoners, moet worden bereikt door informatie en diensten op maat te geven wanneer deze nodig zijn. Voorbeelden hiervan zijn informatie over busdiensten of lokale culturele activiteiten gebaseerd op de interesses van de gebruiker. Dit betekent tevens een stimulans voor de lokale economie. Daarnaast kan Montgenèvre toeristenstromen analyseren door het jaar heen of tijdens specifieke evenementen en inspelen op de drukte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geanonimiseerde data via het publieke mobiele netwerk van Orange.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond