Deel dit artikel
-

Mozilla blokkeert Facebook trackers

Mozilla, de non profit-organisatie achter de webbrowser Firefox, richt zijn pijlen wederom op Facebook. Nadat Mozilla een petitie in het leven had geroepen om Facebook te herinneren aan zijn privacyverplichtingen en de organisatie een advertentiestop had afgekondigd, is dinsdag een nieuwe tool vrijgegeven die advertentietrackers van Facebook blokkeert.

De Facebook Container add-on voor Firefox maakt het een stuk lastiger voor Facebook om informatie te vergaren. Mozilla werkte al langer aan deze technologie, maar heeft de ontwikkeling versneld na de ophef over het misbruik van persoonsgegevens door het schimmige bedrijf Cambridge Analytica.

Maar weinig consumenten weten dat Facebook gebruikers kan volgen buiten Facebook om. De add-on, die wel eerst nog geinstalleerd moet worden, wist alle Facebook cookies en data.

Facebook lanceerde vandaag het privacycentrum. Daarbij worden verschillende privacyinstellingen op één pagina samengebracht en kunnen gebruikers data verwijderen. Met het centrum komt Facebook tegemoet aan de nieuwe privacyregels (GDPR) die in mei in werking treden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond