Deel dit artikel
-

Mozilla brengt Firefox naar iOS

Mozilla gaat alsnog een Firefox-versie ontwikkelen voor iPhone en iPad. Dat heeft manager Lukas Blakk bekend gemaakt via Twitter. ‘We moeten zijn daar waar onze gebruikers zijn.’

Mozilla liet iOS tot dusverre links liggen vanwege de strikte regels die Apple hanteert. Zo mogen browsers in principe alleen gebruik maken van Apples eigen JavaScript (Nitro) en rendering-technologie. Het is niet te verwachten dat Apple de teugels laat vieren.

Mozilla kan iOS echter moeilijk negeren nu het steeds meer marktaandeel kwijtraakt aan Google. Die met Chrome wel een browser heeft voor iOS. Maar ook op Android heeft Firefox niet echt voet aan de grond weten te krijgen.

Firefox ontwikkelde zijn eerste mobiele browser voor het Nokia Meamo OS in 2010. Een jaar later kwam er een versie voor Android. In 2012 demonstreerde Mozilla al wel eens een Firefox versie voor iPad onder de naam Junior, maar die werd nooit uitgebracht. Ook de iPhone app Firefox Home, waarmee bladwijzers konden worden gesynchroniseerd, werd teruggetrokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond