Deel dit artikel
-

Mozilla pauzeert cryptodonaties wegens milieu-impact

De Mozilla Foundation, de organisatie achter browser Firefox, accepteert voorlopig geen cryptogeld meer na protesten van tientallen mensen, waaronder een oprichter van het Mozilla-project.

Er komt steeds meer kritiek op de milieu-impact die crypto heeft. Oud-oprichter Jamie Zawinski van Mozilla haalde flink uit: ‘Iedereen die bij het project betrokken is, zou zich moeten schamen voor de beslissing om samen te werken met planeetverbrandende Ponzi-grifters’.

Vorig jaar was het Elon Musk die besloot dat Tesla toch geen cryptobetalingen meer zou accepteren vanwege milieuproblemen. Musk zei dat het bedrijf ‘bezorgd was over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor bitcoinmijnbouw en -transacties, met name steenkool’.

Bitcoin en zijn grote rivaal Ethereum gebruiken een mechanisme genaamd proof-of-work, dat in de loop der jaren complexer is geworden naarmate de netwerken groeiden, waardoor steeds meer energie is vereist. Het delven van Bitcoin verbruikt jaarlijks ongeveer 148 terawattuur aan energie, schat het Cambridge Centre for Alternative Finance.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond