Deel dit artikel
-

Mozilla publiceert lijst privacy(on)vriendelijke domotica

Duizend uur staken de onderzoekers van Mozilla in het onderzoek van bijna tweehonderd smarthome-apparaten. Met sinterklaas en de kerstman voor de deur publiceren ze hun lijst met uitleg aan de consument.

Facebook en Amazon komen er in het onderzoek niet bekaaid vanaf. De bungelen aan de onderkant van het overzicht en krijgen voor nagenoeg al hun producten het stempel ‘privacy niet inbegrepen‘.

Apple, Garmin en Sonos daarentegen behoren tot de bedrijven die uitstekend scoren op het lijstje van Jen Caltrider en Misha Rykov. Het duo schoof gisteren bij Reddit aan voor een publiek vragenrondje, een Ask me Anything.

Ze zeggen, bijvoorbeeld, dat tot hun grote schrik de categorie connected fitnessapparatuur bijzonder slecht scooort. Fabrikanten nemen een ongegeneerd loopje met de privacy van hun gebruikers.

In de lijst met 196 producten en apps leggen ze per item ook precies uit hoe ze op welke onderdelen scoren, welke persoonsgegevens worden verzameld en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Facebook Portal staat helemaal onderaan met 45 andere producten. Tweeëntwintig producten krijgen het stempel ‘uitmuntend’.

Foto: mini malist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond